In de Media

In het blad Vilt juni 2019
Een sociaal kunstwerk.
geschreven door Lidwina Charpentier
2016 in het blad Schaap”Veel mensen leggen deze wol opzij omdat die verschrikkelijk haart en dus niet geschikt is om te vachtvilten. Maar ik probeer juist de negatieve kwaliteiten om te zetten naar een positieve toepassing door ” uit de vacht ” te vilten. Ik kijk vanuit het materiaal naar de toepassing. Misschien komt die drang vanuit mijn kunstenaarschap. Ik ben een avant-gardist en voorspel: “uit de vacht vilten wordt de nieuwe trend”. lees meer ……. tekst marjolijn van weerkom in het blad Schaap
uitgekozen voor de cover van Landart Diessen met fundament II,werktitel van de expo is ‘ met de kleuren van van Gogh het landschap in’. 2015 fundament is een samenvoeging van de zonnebloem en de knotwilg.

2016 2016 Een Gevilt Sprookje  Handwerken zonder grenzen 2015  Beelden van Lidwina Charpentier kenmerken zich door een voorliefde voor grootse thema’s en een multidisciplinaire aanpak. Het vilten heeft daarbij haar voorkeur. Ze heeft een zwak voor verhalen. Verhalen met daarin een levenswijsheid besloten, zoals het beroemde sprookje van Hans Cristian Andersen ‘De kleine zeemeermin’. TEKST: THEA VUIK BEELD: LIDWINA CHARPENTIER   meer lezen…….. 

2017 de Tjonger weekblad Heereveen en Joure 2017  Vacht vilten is in. Wolprijzen stijgen en de vraag naar geschikte vachten is groot. Het past precies in de trend van lokaal, trans- parant en duurzaam. Maar de voorlopers zijn al een stap verder. Uit de vacht vilten wordt de volgende hype, voorspelt beeldend kunstenaar Lidwina Charpentier Meer lezen…….