Terugblik MaterialDistrict 12 – 14 maart 2019


DE ONGEKENDE KANT VAN RUWE WOL. 
Diverse wolsoorten van verschillende schapenrassen die onderzocht zijn op hun unieke kwaliteiten en toepassing. 
De wol komt onverwerkt ongewassen direct van het schaap en wordt in het atelier verwerkt tot nonwoven stoffen of objecten.
Dit hangt van de opdracht af want dit natuurlijk materiaal is veelzijdig te gebruiken voor interieur – fashion – accessoires (zoals ik het verwerk want wol heeft nog veel meer toepassingen.

Door MateriaalDistrict 2019 zijn er nieuwe samenwerking en ideeën in de dop ontstaan die de komende tijd uitgewerkt worden. Het was als thuiskomen en wat een leuke mensen aan mijn 1×1 meter. Van Studenten tot interieur designers en standhouders. Te veel om op te noemen. Ik bedank al de belangstellenden die naar de nieuwe manier van verwerken kwamen kijken – voelen en ruiken . Dat waren er een hele hoop. Ik ga voorbeelden maken zodat ze in de bibliotheek van MD komen. quote van een bezoeker ” Waanzinnig wat ik hier zie! het is niet ontworpen het is er gewoon.” Dat zo een oude techniek van het vilten nieuwe mogelijkheden bied.

 Kijk op de Facebook pagina  Ruw&Ruig Streekdiezijn, opdrachten interieur mode ecologisch duurzaam

Deze nonwoven ecologische natuurlijke basisstoffen laat ik zien en vertel je graag over de toepassingen en mogelijkheden. 
je kunt Ruw&Ruig vinden op beurs in stand T6 bij Textiles&Fabrices .
https://materialdistrict.com