Verkoop ruwe wol / vachten

ruwe vachten van diverse schapenrassen

Een echte Ruwe wol winkel waar je A klasse ruwe geschoren vachten koopt voor je viltprojecten. Pure wol zonder bewerking direct van het schaap. Natuurlijk word de wol wel schoongemaakt.  Regelmatig gaat  Ruw&Ruig  naar markten om de ruwe wol te verkopen zowel om te spinnen als te vilten. Kijk hieronder  voor een markt  in jouw buurt .  Maar het grootste assortiment vind je in de winkel atelier op de Laagstraat 13 – 5261LB VUGHT

30 MEI 2020  was het zo ver en moest de wolbieb opnieuw verhuizen. Deze geweldige nieuwe plek bied de mogelijkheid om workshops te geven een wolbieb waar je je wol kunt uitzoeken.  De laagstraat is een prachtige plek met veel groen en rust. Zeker in deze onrustige tijden is ruimte belangrijk. Hier kun je  heerlijk werken met een paar mensen  en mensen ontvangen met kopje koffie of thee is . Ruimte genoeg!!!

Ben je op zoek naar kwaliteitsvachten met zo min mogelijk vegetaties , geen lastige strootjes, voor je professionele werk? Dan ben je hier aan het goede adres. Ik help je om de goede vacht te vinden voor je te vilten werkstuk. Zowel om te vilten als voor het spinnen. Ruw&Ruig heeft veel verschillende wolsoorten van oud Hollandse heideschapen en andere rassen die je in Nederland vind.

ruwe wol en prachtvachten op de markt.

De MARKTEN  zijn wegens corona afgelast of opgeschort. Super jammer. Niet getreurd de ruwe vacht collectie vind je in het atelier van Ruw&Ruig.

Ben een beginner of een doorgewinterde vilter en weet je niet de juiste wol te kiezen voor je werk/ doel? dan help ik je graag. Op de Markten als dat weer kan kun je de ruwe wol voelen, zien, ruiken. Je kunt dat zeker  in het atelier van  Ruw&Ruig Streekdiezijn.

Een kans om er op uit te gaan en er een leuk dagje van te maken is om in het atelier zelf  te komen en te kunnen ruiken en voelen. Vragen te stellen over je werk. Plan een expertdag zodat je alles
leert over ruwe wol en de mogelijkheden om te vilten.

Dit is in de  Laagstraat 13 te  Vught waar je je hart kunt verpanden aan de mooiste vachten. Bel dan gerust voor een afspraak 0640729711

Kempisch heideschaap-drensts heideschaap- Hebridean-ouessant – heidesnucke  – raka – blauwe texelaar – zwartbles- skudde- shetland- nedelands bonte schaap – Herdwick- walliser schwarznase- reyland – clun forrest- dassekop – diverse kleuren Alpaca om te vilten of spinnen.

Ruw & Ruig in haar wolbieb. In dit wolhalla koop je de mooiste ruwe wol voor je opdrachten en werkstukken.

 

door covid 19  is de wolinname van ruwe wol qua prijs tot een dieptepunt gezakt. China zit op slot  en met de andere wereld inkopers is het ook niet goed gesteld. Ruw&Ruig koopt echter de wol lokaal in tegen een super prijs , al is het op kleine schaal, om de schapenbedrijven te steunen, waardoor  de wol dezelfde prijs als anders blijven houden. Als je een vacht koopt van Ruw&Ruig doe je mee aan het steunen van deze schapenbedrijven.

Alle foto’s en tekst zijn auteursrechtelijk beschermt en van lidwina charpentier